Registrace Nejste přihlášen Košík V košíku máte 0 položku
Výsledná cena Vašeho nákupu je 0 ,- Kč

V našem eshopu můžete vybírat z téměř 130 druhů dortových forem, 400 druhů vykrajovátek, velkého množství vyklápěcích formiček a různých doplňků pro cukráře. Jsme výrobci téměř všech zde nabízených produktů

Sacherův dort

Autor: Jakub Felcman | Vloženo: 12.01.2012 v 11:46:55

Ingredience
Potřebujeme:
60g másla, 120g jemného, krystalového cukru, 6 žloutků, vanilkový cukr, trochu kůry z vosku zbaveného citronu, 60g čokolády, 6 bílků, 60g mandlí, oloupaných a nastrouhaných, 60g hrubé, nebo polohrubé mouku, 20g másla + 20g mouky, nebo kakaa na vysypání formy, 120g rybízové zavařeniny
Čokoládová poleva: (nebo Vaše oblíbená) 120g čokolády, 5g másla, 200g krystalového cukru a 250ml vody


Postup
Jak na to:
Do umíchaného másla zamícháme cukr do lehka. Přidáme žloutky jeden po druhém, vanilkový cukr a kůru. Dobře utřeme do světležluta. Přidáme strouhanou čokoládu. Lehce vložíme tuhý sníh střídavě s mandlemi a moukou.

Těsto rozetřeme do vymazané, vysypané formy a zvolna pečeme po 3/4-1 hodinu.

Upečený, vychladlý dort rozřízneme horizontálně a naplníme zavařeninou. Dort polijeme čokoládovou polevou. Dort se jinak nezdobí.

Poleva:
Cukr povaříme ve vodě na silnou nitku. Čokoládu a máslo rozpustíme nad vařící vodou, sundáme z ohně a za stálého míchání do ni přikapáváme svařený horký cukr. Jakmile poleva na okraji misky tuhne, nalijeme ji na dort a nožem namočeným v horké vodě ji rozetřeme nahoře i po stranách