- Dortformy.cz
- Recepty
- Sacherův dort
Sacherův dort
Autor: Jakub Felcman | Vloženo: 12.01.2012 v 11:46:55
Ingredience
Potřebujeme:60g másla, 120g jemného, krystalového cukru, 6 žloutků, vanilkový cukr, trochu kůry z vosku zbaveného citronu, 60g čokolády, 6 bílků, 60g mandlí, oloupaných a nastrouhaných, 60g hrubé, nebo polohrubé mouku, 20g másla + 20g mouky, nebo kakaa na vysypání formy, 120g rybízové zavařeniny
Čokoládová poleva: (nebo Vaše oblíbená) 120g čokolády, 5g másla, 200g krystalového cukru a 250ml vody
Postup
Jak na to:Do umíchaného másla zamícháme cukr do lehka. Přidáme žloutky jeden po druhém, vanilkový cukr a kůru. Dobře utřeme do světležluta. Přidáme strouhanou čokoládu. Lehce vložíme tuhý sníh střídavě s mandlemi a moukou.
Těsto rozetřeme do vymazané, vysypané formy a zvolna pečeme po 3/4-1 hodinu.
Upečený, vychladlý dort rozřízneme horizontálně a naplníme zavařeninou. Dort polijeme čokoládovou polevou. Dort se jinak nezdobí.
Poleva:
Cukr povaříme ve vodě na silnou nitku. Čokoládu a máslo rozpustíme nad vařící vodou, sundáme z ohně a za stálého míchání do ni přikapáváme svařený horký cukr. Jakmile poleva na okraji misky tuhne, nalijeme ji na dort a nožem namočeným v horké vodě ji rozetřeme nahoře i po stranách