Registrace Nejste přihlášen Košík V košíku máte 0 položku
Výsledná cena Vašeho nákupu je 0 ,- Kč

Vyrobeno v ČeskuV našem eshopu můžete vybírat z téměř 110 druhů dortových forem, 400 druhů vykrajovátek, velkého množství vyklápěcích formiček a různých doplňků.

Marcipan na tortu

Autor: Iveta Gavaľová | Gavala1@post.sk | Vloženo: 17.11.2006 v 20:11:42

Donedavna som mala tiez problem na recept cim a ako potiahnut tortu mam to uz niekolkokrat odskusane a doporucujem.200 g.cera,200 g.susene plnotucne mlieko,200 g.praskoveho cukru,spolu vsetko zhnetieme mozeme pridat lubovolnu farbu.Najlepsie sa pracuje z hmotou na umakartovom povrchu posypanom prask.cukrom.

Do fóra mouhou přispívat pouze přihlášení uživatelé.



  • rada

    Autor: Lenka | Vloženo: 23.08.2007 v 19:08:12

    Všechno to jsou dobré rady ale toto co vám poradím je podle mne nejspolehlivější, 10dkg polotučného mléka (plnotučné je na tvoření růží i potahování dortů moc mastné), 10dkg cukru moučka, 10dkg fondánu (pokud fondán nemáte, nic se neděje, jen hmota dříve ztvrdne), špetka oleje a mandlového aroma, vodu podle potřeby. Pokud se stane, že hmota časem moc ztuhne, tak jí dejte na moment do mikrovlnné trouby, aby se trochu zahřála, ale pozor na prostředek ten se snadno přehřeje. A vyvalovat je nejlepší na silném igelitu nebo třeba obal na sešit nebo folie na A4 ale tu rozkrojíme. Nemusíme potom vyvalovat na cukru a jiném a hmota je lesklejší a tvárnější.
  • Marcipán na tortu

    Autor: Adriana Fazikova | Vloženo: 06.08.2007 v 14:08:58

    Ja zase robím marcipán na tortu na lyžice. Napr. 10 lyžic práškového cukru, 5 lyžic sušeného mlieka, vodu poodľa potreby, aby sa to nelepilo, a vyhnietim to na troche oleja. Potom rozguľavam na Zlatom klase. Marcipán musí byť poriadne vypracovaný. Zatiaľ sa mi to osvedčilo. Ten s cerou dávam na marcipánové kocky.
  • Marcipán na dortu

    Autor: Simona Machů | Vloženo: 04.07.2007 v 21:07:19

    nejlepší je vyvalovat marcipán na bramborovém škrobu,při potahování na dortě skoro vůbec nepraská