- Dortformy.cz
- Diskuze
- Zážitky z kuchyně
- Marcipan na tortu
Marcipan na tortu
Autor: Iveta Gavaľová | Gavala1@post.sk | Vloženo: 17.11.2006 v 20:11:42
Donedavna som mala tiez problem na recept cim a ako potiahnut tortu mam to uz niekolkokrat odskusane a doporucujem.200 g.cera,200 g.susene plnotucne mlieko,200 g.praskoveho cukru,spolu vsetko zhnetieme mozeme pridat lubovolnu farbu.Najlepsie sa pracuje z hmotou na umakartovom povrchu posypanom prask.cukrom.Do fóra mouhou přispívat pouze přihlášení uživatelé.
-
rada
Autor: Lenka | Vloženo: 23.08.2007 v 19:08:12
Všechno to jsou dobré rady ale toto co vám poradím je podle mne nejspolehlivější, 10dkg polotučného mléka (plnotučné je na tvoření růží i potahování dortů moc mastné), 10dkg cukru moučka, 10dkg fondánu (pokud fondán nemáte, nic se neděje, jen hmota dříve ztvrdne), špetka oleje a mandlového aroma, vodu podle potřeby. Pokud se stane, že hmota časem moc ztuhne, tak jí dejte na moment do mikrovlnné trouby, aby se trochu zahřála, ale pozor na prostředek ten se snadno přehřeje. A vyvalovat je nejlepší na silném igelitu nebo třeba obal na sešit nebo folie na A4 ale tu rozkrojíme. Nemusíme potom vyvalovat na cukru a jiném a hmota je lesklejší a tvárnější. -
Marcipán na tortu
Autor: Adriana Fazikova | Vloženo: 06.08.2007 v 14:08:58
Ja zase robím marcipán na tortu na lyžice. Napr. 10 lyžic práškového cukru, 5 lyžic sušeného mlieka, vodu poodľa potreby, aby sa to nelepilo, a vyhnietim to na troche oleja. Potom rozguľavam na Zlatom klase. Marcipán musí byť poriadne vypracovaný. Zatiaľ sa mi to osvedčilo. Ten s cerou dávam na marcipánové kocky. -
Marcipán na dortu
Autor: Simona Machů | Vloženo: 04.07.2007 v 21:07:19
nejlepší je vyvalovat marcipán na bramborovém škrobu,při potahování na dortě skoro vůbec nepraská